Cooking Recipe(សៀវភៅធ្វើមុខម្ហូប​)

We publish and update Cambodian, Asian and Europe food recipe weekly

ម្ហូមឆ្ងាញ់ គ្រួសាររីករាយ



Menu of the week 
មាន់បុកសៀមរាប

គ្រឿង​ផ្សំ : មាន់​១​ក្បាល អង្ក្រង​១​កូន​ចាន ក្រូច​ឆ្មារ ប្រហុក ស្ករ​អំបិល និង​ម្សៅស៊ុប។ រីឯ​បន្លែ​សម្រាប់​ទទួល​ទាន​ផ្ទាប់​នឹង​ម្ហូប​នេះ​រួម​មាន ដើម​ចេក​គ្រាប់ ស្បៃក្ដោប ការ៉ុដ ជីររណារ ជី​គ្រប់មុខ កញ្ឆែត សណ្ដែកកួរ ម្ទេស និង​ស្លឹកឃិនឆាយ។
របៀប​ធ្វើៈ ដំបូង​ត្រូវ​យក​មាន់​ទៅ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត មុន​នឹង​ប្រឡាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ​ដូចជា អំបិល ស្ករ និង​ម្សៅស៊ុប។ បន្ទាប់មក ត្រូវ​យក​សាច់​មាន់​ដែល​ប្រឡាក់​ចូល​ជាតិ​នោះ​ទៅ​អាំង​ឲ្យ​ឆ្អិន រួច​ចិញ្ច្រាំ​យក​ឆ្អឹង​ចេញ ហើយ​យក​វា​មក​បុក​ជាមួយ​អង្ក្រង និង​ប្រហុក​ឆៅ​ឲ្យ​ចូល​ជាតិ​គ្នា ដោយ​បន្ថែម​ម្ទេស និង​ម្សៅស៊ុប​ចូល​បន្តិច។ សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មិន​និយម​ទទួលទាន​អង្ក្រង​គេ​អាច​ប្រើ​ក្រូចឆ្មារ​បុក​ ដាក់​ជំនួស​វិញ។


Menu of the week
 ញាំ​ត្រប់​សណ្ដែកបណ្ដុះ​

ដែល​មាន​គ្រឿងផ្សំ​ដូចជា ត្រប់វែង ម្ទេសប្លោក សណ្ដែកបណ្ដុះ ខ្ទឹមស ម្រេចស ជីរអង្កាម សណ្ដែកដីលីង សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ គល់ជីរវ៉ាន់-ស៊ុយ ម្ទេស​ដៃនាង ក្រូចឆ្មារ អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប និង​ប្រេង​អូលីវ។
វិធី​ចម្អិន​គឺ​ដំបូង​ត្រូវ​យក​ត្រប់​មក​ហាន់​ជា​ចំណិត​ស្ដើងៗ​ហើយ​ ប្រឡាក់​ជាមួយ​អំបិល ម្រេចស និង​ប្រេង​អូលីវ ហើយ​អាំង​ឲ្យ​ឆ្អិន​ល្មម មុន​នឹង​យក​វា​ទៅ​រៀប​ដាក់​ចាន។ សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​ត្រូវ​យក​វា​មក​ឆា​ជាមួយ​ខ្ទឹមស រួច​យក​មក​ញាំ​ជាមួយ​ទឹកត្រី​ជូរអែម និង​បន្លែ​ដូចជា​ម្ទេសប្លោក សណ្ដែកបណ្ដុះ ជីរអង្កាម រួច​ដួស​ដាក់​ពី​លើ​ត្រប់​ហើយ​រោយ​សណ្ដែក​ដីលីង​ជា​ការ​ស្រេច។


ប្រឡាក់សាច់ឆ្ងាញ់
1.      សាច់គ្រប់ប្រភេទ1គីឡូ
2.      អំបិល១ស្លាបព្រា
3.      ស្ករសរឺស្ករត្នោតរឺទឹកឃ្មុំ3ស្លាបព្រា
4.      ប្រេងល្ងរឺប្រេងឈូករ័ត្ន1ស្លាបព្រា
5.      ទឹកត្រីខ្មែរ1/2ស្លាបព្រាយកក្លិនឈ្ងុយ​(បើប្រើទឹកត្រីថៃត្រូវបន្ថយបរិមាណបន្តិចព្រោះវាប្រៃ)
6.      ប្រេងខ្យង1ស្លាបព្រា(មិនបាច់ដាក់ក៏បាន)
7.    ដំខ្ទឹមស2-3កំពិសរួចចិញ្រ្ចាំបន្តិចកុំឲ្យម៉ត់ដាក់ទាំងសំបកចូលរួចលាយគ្រឿងផ្សំ
      ទាំងអស់ចូលគ្នា
8.      ដាក់សាច់ច្របល់ចូលគ្នាអោយចូលជាតិផ្អាប់ទុកក្នុងទូក្លាស្សេរួចដាក់អាំងក៏
      បានចៀនក៏បានបើប្រើអូវិនកាន់តែឆ្ងាញ់
ចំណាំ  ស្លាបព្រាវាល់ត្រូវប្រើតែមួយដូចគ្នា

No comments:

Post a Comment